Piškotki

Spoštovanje zasebnosti posameznikov, vključno z varovanjem osebnih podatkov, je za nas bistvenega pomena. Zavezani smo k varovanju podatkov ter zagotavljanju varnosti in zaupnosti.

Uporaba piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran, ki si jo ogledujete, prenese na vaš računalnik ali drugo mobilno napravo, s katero brskate po spletu (telefon, tablico). Za uporabnike so zelo koristni, saj vsebujejo informacije, ki pripomorejo k boljšemu delovanju spletne strani. Piškotki ne zbirajo vaših osebnih podatkov in ne omogočajo nikakršne identifikacije uporabnika spletne strani.

Pravna podlaga za uporabo piškotkov

Pravna podlaga za uporabo piškotkov je opredeljena v 225. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2).

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo in namen uporabe piškotkov

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja naslednje piškotke:

  • Nujni piškotki

  • Analitični piškotki

  • Piškotki za trženje

Glede na rok hrambe piškotkov ločimo začasne (sejne) in trajne piškotke. Trajni piškotki ostanejo na vašem osebnem računalniku ali mobilni napravi tudi po tem, ko spletno mesto zapustite, medtem ko se začasni oz. sejni piškotki izbrišejo takoj, ko zaprete svoj spletni brskalnik.

Uporabljamo tako sejne kot tudi trajne piškotke za namene, navedene spodaj:

Začasni oz. sejni piškotki:
  • Nujni piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta. Uporaba nujnih piškotkov je samodejna in jih ne morete ponastavljati.

Trajni piškotki:
  • Analitični piškotki vam omogočajo dostop do vsebin na zahtevo, uporabljamo pa jih tudi za zbiranje statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta. Pomagajo nam razumeti, katere vsebine so vam pomembne in kako izboljšati uporabniško izkušnjo.

  • Piškotki za trženje ali oglaševalski piškotki beležijo uporabo tega spletnega mesta. Omogočajo nam pripravo vsebin, ki ustrezajo vašim potrebam in prikazovanje ciljnih oglasov.

Vaše možnosti upravljanja s piškotki

Če se želite izogniti uporabi nenujnih piškotkov na spletnem mestu, morate najprej onemogočiti uporabo piškotkov v svojem brskalniku in nato izbrisati piškotke, shranjene v vašem brskalniku, povezane s tem spletnim mestom. To možnost lahko uporabite kadarkoli za preprečevanje uporabe piškotkov.

Če naših nenujnih piškotkov ne sprejmete, lahko pride do nevšečnosti pri uporabi spletnega mesta, nekatere funkcije pa morda ne bodo pravilno delovale.

Če želite izbrisati piškotke ali poiskati navodila za brskalnik, kako izbrisati ali zavrniti piškotke, obiščite strani za pomoč in podporo svojega spletnega brskalnika.

  • Za spletni brskalnik Chrome obiščite to stran podjetja Google.

  • Za spletni brskalnik Microsoft Edge obiščite to stran podjetja Microsoft.

  • Za spletni brskalnik Firefox obiščite to stran podjetja Mozilla.

  • Za spletni brskalnik Safari obiščite to stran podjetja Apple.

Za vsak drug spletni brskalnik obiščite uradno spletno stran vašega spletnega brskalnika.