Brušenje na robni brusilki

Peta faza izdelovanja nožev: Brušenje in oblikovanje ročaja

napisal T.K., marec 12, 2024
5min

Izberite pravi brusni trak in preoblikujte svoje delo v umetniško delo. Ne glede na to, ali ste izkušen mojster ali začetnik, prava izbira brusnega materiala lahko naredi vse razlike. Pripravite se na preproste, a učinkovite nasvete, ki bodo vaše projekte oblikovanja ročajev dvignili na novo raven.

Izbor pravega brusnega traku za oblikovanje ročajev

Začetna faza oblikovanja ročaja zahteva uporabo robustnih in učinkovitih brusnih materialov, pri čemer so trakovi iz cirkona najboljša izbira. Zahvaljujoč njihovi sposobnosti hitrega odstranjevanja materiala, brusni trakovi z cirkonovim nanosom zagotavljajo hitro odvzemanje, kar je ključno za grobo oblikovanje. Priporočljivo je uporabiti svež cirkonov trak za maksimalno učinkovitost. Rabljeni trakovi imajo večjo kontaktno površino, kar lahko privede do večjega segrevanja in v skrajnih primerih do zažiganja lesa pri prekomernem pritisku.

Dodelava ročaja za popoln zaključek

Po grobem brušenju ročaja sledi faza finega brušenja in zaključevanja. Tu se uporablja trakove z nanosom aluminijevega oksida. Ta izbira ni omejena zgolj na les, ampak se odlično obnese tudi pri drugih materialih, uporabljenih za izdelavo ročajev. Za doseganje natančnih in gladkih zaključkov na zaobljenih delih ročajev so še posebej primerni ozki brusni trakovi z valovitimi robovi, ki preprečujejo neželene zareze, ki bi jih lahko povzročili trakovi z ravnimi robovi. Raznolikost brusnih materialov, ki smo jih predstavili, vam omogoča izbiro med vrhunsko kvaliteto in materiali, ki ponujajo odlično razmerje med kvaliteto in ceno, odvisno od vaših specifičnih potreb in pričakovanj glede vzdržljivosti, agresivnosti in kvalitete brusnega nanosa.

Ime materialaBarvaProizvajalecNanosMaterialFaza brušenja
R 205Zelena SunmightCirkonTrdo platnoGrobo brušenje
LS 309 JFRjavaKlingsporAluminijev oksidMehko platnoKončno brušenje
R 192RjavaSunmightAluminijev oksidTrdo platnoGrobo brušenje
R 155Rdeče rjavaSunmightAluminijev oksidTrdo platnoKončno brušenje
K 35 FRjavaSunmightAluminijev oksidMehko platnoKončno brušenje

Prava izbira za vsakega mojstra

Ne glede na to, ali ste izkušen izdelovalec nožev ali se z obdelavo ročajev šele spogledujete, je izbira pravega brusnega materiala ključna za doseganje optimalnih rezultatov. V ponudbi imamo trakove, ki so primerni tako za profesionalno uporabo kot za hobi mojstre, s katerimi lahko svoje projekte izpeljete z želeno kakovostjo zaključka. Če iščete trak, ki vam bo zagotovil najvišjo kakovost in dolgotrajnost, bo investicija v trakove najvišje kvalitete prava odločitev. Po drugi strani, če vam prioriteta ni dolga življenjska doba ali posebne karakteristike traku, lahko izberete trakove, ki so ugodnejši, a še vedno zagotavljajo zanesljivo kakovost pri vašem delu.

Pošljite povpraševanje

Pri delu z najzahtevnejšimi strankami na področju biofarmacije je izbira ustreznega brusnega materiala ključnega pomena. Prav tako kot kvaliteta, dobavni rok, svetovanje, in odzivnost dobavitelja brusnih materialov. Ravno zato, zanesljivo z roko v roki z Eurol-om sodelujemo že 10 let!

Borut Bezlaj
Tehnolog podjetja Brinox d.o.o.

Začetek sodelovanja s podjetjem EUROL sega v leto 1995 in vse od takrat so naše poslovne vezi trdne in uspešne. Prijaznost, odzivnost, konkurenčnost, kvalitetni materiali in kvaliteta konfekcije so razlogi, da smo zvest kupec brusnih materialov v EUROL-u še danes.

Uroš Ogris
Direktor podjetja J&O d.o.o.

S podjetjem Eurol d.o.o. že vrsto let uspešno sodelujemo. Veseli nas sodelovanje z njihovo dinamično ekipo, ki nam ne le nudi vrhunsko tehnično svetovanje ter široko paleto prodajnih materialov, ampak zagotavlja zanesljivo dobavo v dogovorjenih rokih in hitro odzivnost na vsako naše vprašanje.

Denis Šraml
Direktor podjetja Šraml d.o.o.