Brušenje podnice

Inovativne rešitve v svetu brušenja

napisal T. K., januar 26, 2024
5 min

»Trak iz brusne volne je bistveno manj agresiven kot klasični trakovi iz brusnega platna. Zato so primernejša izbira v takih situacijah. Poleg tega je tudi bolj robusten in odporen na ostre robove obdelovanca, če ta ni predhodno razigljen.« je povedal direktor podjetja Eurol Saša Kovač.

Problem

V svetu industrijske proizvodnje se pogosto srečujemo z izzivi, ki zahtevajo tako tehnično dovršenost kot tudi iznajdljivost. Eden takih primerov je podjetje X, ki se je soočilo s specifičnim izzivom v svojem proizvodnem procesu. Zaradi pogostih menjav kadra in spremembe delovnega mesta operaterja je prišlo do potrebe po ponovnem nastavljanju in izboljšanju uporabe kontaktnega brusilnika Costa.

Ključni izziv je predstavljala plošča iz nerjavečega jekla debeline 1,5 mm z izrezanimi luknjami, ki je bila zaradi notranjih silnic v materialu rahlo ukrivljena. Plošča je bila do sedaj obdelana zgolj z osnovnimi tehnikami brušenja, vendar je bila potreba po višji kakovosti obdelave in učinkovitosti procesa nujna.

Razigljevalne ščetke na kontaktni brusilki

Naš pristop

Ekipa podjetja Eurol se je lotila natančnega nastavljanja brusilnika. V prvi fazi so se odločili za razigljevanje plošče, v drugi fazi pa za brušenje z uporabo traku iz brusne volne. Zaradi specifične oblike obdelovanca je bila izbrana brusna volna granulacije 'very fine', ki omogoča manj agresivno brušenje, ne nabrusi že razigljenih vogalov in zagotavlja estetsko površino.

»Trak iz brusne volne je bistveno manj agresiven kot klasični trakovi iz brusnega platna. Zato so primernejša izbira v takih situacijah. Poleg tega je tudi bolj robusten in odporen na ostre robove obdelovanca, če ta ni predhodno razigljen.« je povedal direktor podjetja Eurol Saša Kovač.

Kontaktna brusilka

Rezultat

Ta pristop je stranki prihranil veliko ur ročnega dela in znatno skrajšal postopek, ki je bil prej opravljen ročno. Kontaktna brusilka je zagotovila ponovljivost, kar pomeni, da je vsak obdelovanec izgledal enako pri enakih nastavitvah brusilke, kar ročna obdelava ne omogoča.

Prednosti za stranko

Optimizirana kontaktna brusilka

20 % prihranek na porabi brusnega materiala

Do 70 % časovnih prihrankov na področju delovne sile zaradi avtomatizacije brušenja

S podjetjem Eurol d.o.o. že vrsto let uspešno sodelujemo. Veseli nas sodelovanje z njihovo dinamično ekipo, ki nam ne le nudi vrhunsko tehnično svetovanje ter široko paleto prodajnih materialov, ampak zagotavlja zanesljivo dobavo v dogovorjenih rokih in hitro odzivnost na vsako naše vprašanje.

Denis Šraml
Direktor podjetja Šraml d.o.o.

S podjetjem Eurol sodelujemo že veliko let in lahko rečem, da so zanesljiv dobavitelj kakovostnega brusnega materiala. Posebej bi izpostavil njihovo odzivnost, prilagodljivost in strokovnost pri svetovanju in iskanju optimalnih postopkov in rešitev za doseganje željenega izgleda in kakovosti izdelka.

Miloš Vižin
Tehnolog podjetja Škrlj d.o.o.

Pri delu z najzahtevnejšimi strankami na področju biofarmacije je izbira ustreznega brusnega materiala ključnega pomena. Prav tako kot kvaliteta, dobavni rok, svetovanje, in odzivnost dobavitelja brusnih materialov. Ravno zato, zanesljivo z roko v roki z Eurol-om sodelujemo že 10 let!

Borut Bezlaj
Tehnolog podjetja Brinox d.o.o.